Categories
Uncategorized

Video Anda Akan Ditonton Sampai Habis Kalau Anda Guna 3 Formula Ni

“Kenapa tak ramai orang tengok video aku?” “Kenapa posting video aku tak banyak like & share?”

Pernah tertanya-tanya soalan macam ni? Jangan risau, semua usahawan yang guna video marketing mesti pernah hadapi masalah macam ni.

Sebab tu harini saya nak share beberapa formula video marketing agar audiens lebih engage dengan video kita.

formula video marketing

 

3 Formula Video Marketing Agar Video Anda Ditonton Sampai Habis

 

1. Gunakan thumbnail yang menarik perhatian

Sama macam kita buat iklan untuk menjual produk juga. Kita mesti nak gunakan gambar yang menarik perhatian audiens untuk klik kan?

 

Macam tu juga video. Thumbnail video memainkan peranan yang sangat penting dalam memastikan audiens klik dan tonton video kita. Macam mana nak pastikan thumbnail kita menarik?

 

Kita boleh gunakan gambar yang menarik perhatian prospek atau masukkan text dalam thumbnail. Jika ingin masukkan text, create curiosity atau include benefit. Anda boleh gunakan soalan atau cliffhanger seperti “Jangan terlepas peluang ini”. Orang akan tertanya-tanya peluang apa? Ini akan create curiosity dan lebih ramai audiens akan klik play pada video kita.

 

2. Fahami kenapa audiens tengok video kita

 

Perhatikan pattern audiens yang tengok video kita. Kenal pasti video jenis apa yang lebih mendapat perhatian.

 

Kita cuma ada masa 10 saat sahaja untuk menarik perhatian audiens supaya tengok video sampai habis. Jika kebanyakan video kita tak ditonton sampai habis, mungkin ada benda yang kita perlu perbaiki terutamanya 10 saat yang terawal.

 

3. Sampaikan value dalam video kita

 

Buat video berkenaan topik yang audiens berminat nak tengok. Tapi macam mana nak tahu?

Tanya je kat audiens kita dan dari situ pelbagai idea akan muncul dalam kepala. Takde la kita berteka teki lagi nak buat video pasal apa.

 

Dan yang penting, cuba deliver sebanyak mungkin value pada audiens kita. Perlu di ingat, value konten yang anda hidangkan pada audiens akan berbeza-beza bergantung pada individu.

 

Sesetengah akan anggap konten yang anda bagi tu biasa-biasa je. Manakala sesetengah lagi akan anggap konten yang sama tu nilainya sangat wow. Sebab tu penting untuk kita bertanya pada audiens, apa topik yang paling mereka nak tahu.

 

Dapat sesuatu yang baru? Share kan kepada kawan-kawan bisnes anda yang lain supaya mereka pon dapat manfaat.

Today’s Stories. cialis cost south africa Subscribe Get The New Daily free every morning and evening.

Categories
Uncategorized

Kenapa Facebook Ads tiba-tiba mahal ?

Pernah tak anda mengalami situasi ini? Iklan dah run cukup baik dah. Sudah mencapai kos per lead yang kita nak. Senyum je lihat Ads Manager. Tapi, tiba-tiba satu hari, kos iklan Facebook Ads tiba-tiba mahal. Kos per lead yang selama ni hanya RM8, sekarang sudah naik RM13. Aduh, pening kepala dibuatnya.

 

facebook ads tiba-tiba mahal

Ini antara sebab kenapa Facebook Ads tiba-tiba mahal.

 

1. Frequency sudah mencapai lebih 2.0.

Frequency ialah kekerapan audience untuk lihat iklan anda. Jika anda lihat di Ads Manager, frequency sudah mencapai 2.0 maka audience anda telah melihat iklan anda sebanyak 2 kali. Sekiranya ini berlaku, iklan anda mengalami ads fatique iaitu mereka mungkin sudah lali dan tidak terkesan melihat dan membaca iklan anda.

 

2. Hari sabtu ahad atau cuti umum

Bilangan orang yang membuka media sosial pada hari sabtu ahad atau cuti umum lebih sedikit berbanding pada hari minggu. Semakin sedikit jumlah reach yang boleh disediakan oleh Facebook, maka semakin sengit persaingan antara pemain FB Ads. Maka, Facebook akan berikan capaian iklan kepada orang yang membuka media sosial ini kepada mereka yang mempunyai bidaan tertinggi.

3. Relevance score menjadi rendah

Relevance score ialah antara penentu sama ada kos iklan anda murah atau mahal. Ianya dikira berdasarkan feedback diterima. Relevance score boleh jatuh rendah sekiranya iklan anda tidak mendapat sambutan atau ada audience yang tidak suka melihat iklan anda lalu membuat report iklan anda sebagai spam atau tidak relevan.

 

The problem here is that dilating the arteries can also cause raised blood pressure. cialis price in south africa This can even happen to healthy men.

Categories
Uncategorized

Rupa-rupanya, mudah je cara untuk meningkatkan relevance score

Relevance score ialah metrik yang mengukur sama ada iklan yang disasarkan kepada audience adalah relevan atau pun tidak. Ianya diukur berdasarkan bagaimana audience berinteraksi dengan iklan anda sama ada maklum balas positif (likes, shares, comments) atau maklum balas negatif seperti (report spam).

 

Relevance score juga bergantung kepada sama ada audience memberi reaksi mengikut objektif iklan yang digunakan. Sebagai contoh, anda mengunakan Messenger Ads, Facebook akan mengambil kira berapa kadar audience akan bertindak untuk klik butang Send Message pada iklan anda.

 

Relevance score juga penting kerana ia menjadi faktor yang menentukan kos iklan anda sama ada menjadi murah atau mahal. Facebook akan memberi keutamaan untuk menunjukkan iklan kepada targeting anda sekiranya relevance score anda tinggi.

 

meningkatkan relevance score

 

Ini antara tips bagaimana anda boleh meningkatkan relevance score iklan anda.

 

Tips agar relevance score menjadi lebih tinggi.

 

1. Sasarkan audience secara spesifik.

Lihat adakah lelaki atau wanita yang lebih banyak interaksi dengan iklan anda. Berapa umur yang paling ramai berinteraksi dengan iklan anda? Di negeri mana tempat paling ramai audience memberi reaksi terhadap iklan anda? Kecilkan audience mengikut demografik seperti umur, jantina dan tempat mengikut data. Sekiranya perlu, exclude bangsa lain yang bukan menjadi customer avatar anda.

 

2. Menggunakan call to action sesuai dengan objektif iklan.

Facebook akan berusaha untuk menyasarkan iklan kepada mereka yang berpotensi untuk memberi respon seperti objektif yang ditetapkan. Sebagai contoh, jika anda menggunakan kempen Page Post Engagement, Facebook akan mencari mereka yang berpotensi untuk like, share dan komen iklan anda. Semakin mudah Facebook mencari audience menepati objektif iklan anda, semakin tinggi relevance score. Maka, anda perlulah menggunakan call to action yang bersesuaian dengan objektif iklan.

 

3. Menggunakan video

Menurut Facebook, video lebih mudah menangkap perhatian audience berbanding gambar. Mereka cenderung untuk melihat video kerana mempunyai visual dan pergerakan. Maka, tidak hairan la, video mudah menerima likes, share dan komen. Gunakan thumbnail yang menarik perhatian agar mereka tertarik untuk klik butang play untuk melihat video. 10 saat pertama hendaklah 10 saat yang boleh membuatkan audience tengok video sampai habis.

.

Kesimpulan

Relevance score ialah metrik yang perlu dilihat agar anda dapat tahu sama ada iklan yang disasarkan kepada audience relevan atau tidak. Gunakan 3 tips ini agar relevance score anda dapat ditingkatkan.

As a result, androgen deprivation has been free tals, capsules, and tablets to be plasma decay of nancy. cialis pills Or pc, long-term spontaneous remission; others develop progressive disease after mitomycin c renal carcinoma.

Categories
Uncategorized

Ciri – Ciri Gambar Yang Bagus Untuk Facebook Ads

Penggunaan gambar sangat penting dalam pengiklanan di Facebook. Gambar yang bagus ialah gambar yang boleh meningkatkan click through rate (CTR) iklan anda. Dalam artikel ini, saya nak share apa ciri-ciri gambar yang bagus yang anda boleh gunakan dalam Facebook Ads.

Ciri – Ciri Gambar Yang Bagus Untuk Facebook Ads

 

1.Warna yang terang

Matlamat utama gambar ialah untuk membuatkan mereka berhenti scroll newsfeed dan membaca iklan. Menggunakan warna yang terang boleh menarik perhatian prospek untuk melihatnya. Biar gambar terang ni standout berbanding gambar-gambar lain di Facebook.

Ciri - Ciri Gambar Yang Bagus Untuk Facebook Ads gambar terang

 

2. Mempunyai visual manusia

Menurut facebook, gambar iklan yang mempunyai visual manusia menerima lebih banyak engagement. Nampaknya, gambar manusia boleh memberi impak kepada manusia dari segi emosi. Sebagai contoh, mereka melihat gambar wanita yang kelihatan gembira kerana telah berjaya kurus memegang produk. Ini menimbulkan perasaan harapan kepada wanita yang ingin menurunkan berat badan. Gunakan gambar pelanggan menggunakan produk anda. Lebih baik kalau anda menggunakan public figure sedang menggunakan produk anda. Ini dapat menaikkan social proof produk anda.

gambar visual manusia

 

3. Relevan

Gunakan gambar visual yang sesuai dengan ayat jualan. Sekiranya copywriting  yang akan digunakan bertujuan untuk menyentuh emosi takut dalam diri prospek, anda jangan guna visual orang sedang gembira. Pastikan gambar digunakan boleh menyebabkan prospek boleh relate dengan ayat copywriting.

Selain itu, pastikan gambar visual relevan dengan produk ingin dijual. Jangan gunakan gambar lelaki jika anda menjual produk untuk golongan wanita.

 

4. Menimbulkan curiosity

Curiosity adalah perasaan ingin tahu yang ada dalam diri manusia. Manusia akan berasa tidak senang hati kalau maklumat yang mereka ingin tahu tidak dapat diperoleh. Jadi, manusia akan berusaha sedaya upaya untuk mendapat maklumat tentang perkara tersebut. Ini lah perkara yang akan buat mereka baca iklan anda sampai habis semata-mata untuk tahu tentang perkara tersebut.

gambar curiosity

 

5. Gambar beserta dengan text

Gambar yang mempunyai tulisan menerima lebih banyak engagement berbanding gambar yang tidak mempunyai text. Bagaimanapun, Facebook hanya membenarkan 20% sahaja daripada gambar mengandungi tulisan. Jadi, jumlah perkataan yang boleh digunakan adalah terhad.

Antara perkara yang sangat digalakkan untuk anda tulis dalam gambar adalah:

  1.    Tawaran
  2.    Manfaat
  3.    Urgency
  4.    Headline

gambar beserta text Facebook Ads

 

Kesimpulan

Gambar yang bagus ialah gambar yang mampu meningkatkan click through rate (CTR) iklan anda. Guna 5 ciri-ciri gambar yang saya share dalam artikel ini untuk Facebook Ads anda.

Importing non-prescription antibiotics over the internet into the United States is a low priority for the authorities compared to narcotics and controlled substances. tadalafil When was the last time you read about someone being arrested for importing Cipro or Augmentin into the USA.

Categories
Uncategorized

Kesilapan biasa dalam Facebook Ads. Ramai kut yang buat.

Ramai yang saya lihat buat perkara ni. Sebab tu la, iklan tak convert, hanya dapat banyak likes tapi komen pun tiada.  Iklan pun menjadi mahal. Tapi, tak mengapa. Kesilapan adalah salah satu jalan menuju kejayaan. Tak pernah saya jumpa orang berjaya yang tak pernah buat kesilapan. Yang penting, kita tahu kesilapan kita dan berusaha untuk memperbaikinya. Harap apa yang saya share ni anda boleh elakkan.

 

Kesilapan biasa dalam Facebook Ads

 

Kesilapan biasa dalam Facebook Ads

 

1.Tidak buat kajian customer avatar.

Mengenal pelanggan adalah perkara yang paling penting dalam pemasaran. Tanpa mengenal pelanggan, iklan anda susah untuk convert. Untuk mengenal pelanggan, anda mesti mengetahui apa ciri pelanggan yang anda nak, berapa umurnya, apa masalah dihadapi, apa kesan jika masalah tersebut tidak selesai. Selepas buat kajian, mudah untuk anda menulis copywrtiting yang menyengat.

 

2. Tidak merangka strategi menjual

Ramai yang saya lihat buat iklan menjual, menjual dan menjual. Kebiasaannya, audience tidak akan beli produk anda ketika baru mengenali anda. Bayangkan orang yang baru anda jumpa melamar anda, adakah anda akan menerima lamaran tersebut? Sudah tentu tidak bukan? Mereka perlu melalui marketing funnel iaitu dari fasa awareness ke fasa action. Jadi, anda perlu customize mesej iklan mengikut fasa di mana audience anda berada supaya mudah untuk anda buat sales. Rangka strategi iklan bagaimana yang anda nak sasarkan kepada mereka yang baru mengenali anda dan bagaimana anda nak sasarkan iklan kepada mereka.

 

3. Tidak memberi offer yang menarik.

Formula kejayaan pemasaran Facebook Ads ialah memberi offer yang menarik kepada audience yang betul. Kalau anda lihat CTR sudah tinggi tetapi tiada orang yang komen, kemungkinan besar offer anda tidak menarik. Beri mereka tawaran menarik dan kenapa mereka perlu bertindak sekarang untuk mendapatkan tawaran tersebut.

 

4. Menganggap setiap wang dibelanjakan untuk iklan gagal suatu pembaziran.

Ramai yang mempunyai mindset yang tidak betul semasa mula membuat pemasaran Facebook. Ramai beranggapan kalau iklan tidak convert maka wang dibelanjakan tersebut telah dibazirkan. Ini adalah mindset yang salah. Anda perlu mempunyai mindset bahawa wang dibelanjakan adalah untuk mendapat data. Setiap kegagalan adalah satu langkah ke arah kejayaan. Daripada iklan yang tidak convert, anda dapat belajar apa yang menyebabkan iklan itu tidak convert, maka selepas ini anda boleh elak buat perkara sama. Daripada iklan tersebut jugalah, anda boleh mengetahui apa ciri pelanggan yang anda nak dari segi umur, jantina dan kesukaan.

 

Kesimpulan

Walaupun kesilapan ini nampak kecil, tapi ianya akan mempengaruhi prestasi iklan anda. Kalau anda pernah buat kesilapan ini, tak mengapa. Belajar dari kesilapan.

 

Prefered Time Mornings Noon Evenings. cialis EN ES.

Categories
Uncategorized

Guna 3 Strategi Iklan Ini Untuk Tarik Orang Ramai Ke Kedai Anda

Siapa pernah ada pengalaman ni? Dah set up kedai lawa-lawa. Dah hias cantik-cantik. Tapi, akhirnya, hampeh. Tiada orang pun yang datang. Kalau tanya orang sekeliling, mereka pun baru tahu kewujudan kedai anda. Tiada orang yang datang bermakna tiada sales.

 

Facebook Ads adalah antara cara mudah supaya anda boleh iklankan kedai anda kepada orang ramai di sekitar kawasan anda. Malahan, kalau kedai anda terletak di hujung kampung atau di tempat terpencil pun anda boleh iklankan tentang kedai anda. Jadi hari ni saya nak share strategi iklan untuk menarik prospek ke kedai anda mengunakan Facebook Ads.

 

3 Strategi Iklan Ini Untuk Tarik Orang Ramai Ke Kedai

 

1. Sasarkan iklan di kawasan sekitar anda.

Di bahagian location, letakkan nama kawasan anda dan kecilkan mengikut kesesuaian. Pilih setting everyone in this location atau everyone who live in this location. Ada beberapa cara anda boleh gunakan.

  1. Letakkan nama kawasan anda.
  2. Letakkan pin location di kedai anda dan besarkan mengikut kesesuaian.

 

set location dalam iklan

 

2. Letakkan nama kawasan di dalam Headline

Prospek akan berhenti scroll newsfeed kalau ternampak nama kawasan diduduki terdapat dalam headline. Ini kerana mereka nak tahu apa perkembangan semasa di kawasan mereka duduki.

Sebagai contoh,

Perhatian Kepada Penduduk Gombak Yang Nak Gunting Rambut Stail Hipster

Khas Untuk Orang Kampung Pisang.

[VIRAL] Orang Gombak Ketagih Dengan Pisang Goreng Cheese Ini

 

iklan-tarik-orang-ramai ke-kedai-headline

3. Menggunakan gambar penduduk sekitar yang pernah datang ke kedai anda.

Prospek akan berhenti scroll di newsfeed sekiranya dalam gambar tersebut, terdapat muka orang yang mereka kenali. Ini juga akan menaikkan social proof untuk kedai anda kerana orang yang mereka kenali pernah berkunjung ke kedai anda. Lagi bagus kalau ada orang ternama atau orang berpengaruh yang datang ke kedai anda, misalnya Adun, YB, ketua kampung ataupun tok imam.

 

Kesimpulan

Facebook Ads adalah antara cara mudah untuk tarik orang ramai ke kedai anda. Guna 3 tips yang saya berikan agar mudah untuk orang ramai mengetahui tentang kewujudan kedai anda. Harap dengan tips ini, anda dapat ledakkan sales di kedai anda.

.

 

Any side effects. buy cialis Maybe not take it on party days.

Categories
Uncategorized

Native Ads: Iklan Yang Suka Dibaca Oleh Orang Ramai

Native ads ialah iklan menyerupai content di dalam media di mana ianya disiarkan. Ianya boleh digunakan dalam pelbagai platform seperti suratkhabar, majalah, televisyen dan termasuklah Facebook Ads.  

 

Antara contoh native ads yang terkenal ialah iklan oleh copywriter masyhur, David Ogilvy iaitu “Guiness Guide to Oysters”. Beliau menulis iklan tersebut dalam sebuah majalah sehingga orang ramai tidak merasakan bahawa mereka sedang membaca sebuah iklan.

david ogilvy native ads

 

 

Itu untuk platform offline. Bagaimana pula dengan platform online? Untuk platform online pula, ini adalah contoh iklan native ads oleh Page SAYS. Says Dot Com ialah sebuah media online yang memberi info tentang isu semasa.

 

says-cancer-ads

.

native-ads-cancer-article
Sumber: https://says.com/my/lifestyle/young-malaysians-cancer-experience

 

Sekiranya anda membaca buku “Breakthrough Advertising” oleh Eugene Schwartz, anda akan mendapati teknik Camouflage diapplikasikan dalam native ads.Teknik Camouflage bertujuan untuk mendapatkan kepercayaan oleh orang ramai. Untuk mendapatkan kepercayaan orang ramai, anda perlu:

  • Menulis iklan anda dalam format mengikut media disiarkan supaya ianya tidak berbeza dengan content lain yang ada dalam media tersebut.
  • Menulis iklan mengikut frasa yang digunakan dalam media tersebut supaya apabila orang ramai mula membacanya, mereka tidak berasa yang mereka sedang membaca sebuah iklan.
  • Menulis iklan mengikut tone komunikasi dan stail penulisan yang boleh dipercayai.

.

Native ads berbentuk soft sell dan sangat sesuai digunakan semasa audience berada dalam fasa awareness.

 

3 sebab kenapa anda patut mula buat native ads?

 

1. CTR lebih tinggi

Audience sudah mula berasa tidak selesa dengan iklan yang terus menjual (hardsell). Mereka membuka Facebook atau membaca suratkhabar bukan untuk membeli barang atau servis. Sebaliknya, mereka membukanya untuk bersosial atau mendapatkan maklumat. Facebook bukan suatu pasar malam tetapi sebuah platform media sosial. Jadi, apabila maklumat yang mereka nak tersiar dalam news feed mereka, keberangkalian untuk mereka click adalah lebih tinggi. Jika native ads dapat menyerupai content dengan baik, maka CTR iklan anda akan menjadi lebih tinggi.

 

2. Viral potential lebih tinggi.

Tiada orang yang suka share atau tag kawan mereka pada sebuah iklan. Sekiranya Native Ads anda dapat beri nilai kepada mereka, audience tidak akan teragak-agak untuk share dan tag kawan mereka kepada Native Ads tersebut. Maka, Facebook akan melihat yang iklan anda relevan kepada audience kerana menerima banyak engagement maka relevance score akan meningkat dan seterusnya cost per engagement pun akan menjadi lebih murah.

 

3. Dapat membina custom audience yang targeted.

Anda boleh bina custom audience tentang mereka yang engaged dengan native ads anda dan buat kempen retargeting untuk disasarkan kepada mereka. Sebagai contoh, anda menjual produk insurans dan native ads anda menyerupai sebuah content tentang kisah pesakit kansers. Pesakit kanser akan cenderung untuk membaca iklan anda untuk mengetahui kisah mereka. Sebaik sahaja mereka membacanya, mereka mula mengetahui tentang produk insurans yang anda tawarkan kepada pesakit kanser. Maka, anda boleh bina custom audience tentang mereka yang engaged dengan iklan anda dan buat kempen retargeting kepada mereka.

 

Kesimpulan

Native ads adalah ialah salah satu jenis iklan yang anda boleh guna terutamanya untuk brand awareness. Native ads dijangka akan menjadi sesuatu yang besar dalam dunia pengiklanan.

 

Consequently, targeted therapy. cialis 20mg Oelke m, bachmann a, descazeaud a, drake mj, madersbacher s, cialis 20mg sydney mamoulakis c, oelke m, tikkinen ka, gravas s.

Categories
Uncategorized

Apa itu “Facebook Learning Phase”?

Mesti anda selalu perasan kan? Setiap kali kita run iklan di Facebook Ads,  tertulis learning di bahagian delivery seperti gambar di bawah. Sebenarnya, ini menunjukkan bahawa iklan Facebook anda sedang dalam learning phase. Nak tahu apa itu Facebook Learning Phase?

 

facebook learning phase

Facebook learning phase ialah fasa di mana Facebook mengumpulkan data untuk mengoptimumkan iklan anda supaya dihantar ke orang yang betul. Dalam fasa ini, Facebook akan menghantar iklan anda kepada audience untuk mendapatkan data tentang jenis orang yang akan beri reaksi mengikut optimasi yang anda tetapkan dalam adset iklan anda.

 

Selepas learning phase tamat, prestasi iklan akan menjadi lebih stabil dan anda boleh buat keputusan sama ada ingin matikan atau menambah bajet untuk iklan.

 

Semasa learning phase, terdapat perkara yang anda tidak boleh ubah supaya tidak memulakan kembali learning phase. Ini adalah perkara yang anda tidak boleh ubah:

 

  1. Targeting
  2. Iklan
  3. Menukar “optimization event”
  4. Pause iklan selama 7 hari.
  5. Menambah iklan baru ke dalam adset anda.
  6. Menambah bajet iklan secara drastik.
  7. Menambah jumlah bidding secara drastik.

 

Adset anda memerlukan 50 optimization event supaya learning phase akan berakhir.

 

Nota:

  1. Jumlah optimization iaitu 50 hanyalah anggaran.
  2. Jangan lupa tentang conversion window. Jika adset anda dioptimasikan untuk conversion, anda perlu mengambil kira conversion window. Contohnya, jika conversion window anda adalah 7 hari maka anda memerlukan 50 optimization event dalam masa 7 hari tersebut.

 

Apa berlaku kalau anda tidak mendapat optimization event pada tempoh masa tertentu?

 

Adset anda tidak akan dioptimasikan. Oleh itu, Facebook mencadangkan anda untuk buat perkara berikut:

  1. Menambah bilangan audience yang anda sasarkan.
  2. Menambah placement untuk iklan.
  3. Mengubah iklan anda.

 

Follow their adventures: Rolling Luggagers. cialis online Your email address will not be published.

Categories
Uncategorized

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][/et_pb_row][/et_pb_section]

Atrafen, made by Nutratech, includes a lot of the hot weight loss supplements right now, like raspberry ketone, african mango, and apple cider vinegar, but this focus on the most trendy weight loss ingredients makes Atrafen overlook older, more established and more effective ingredients. cialis pill Best weight loss pill overall: LeanBean.

Categories
Uncategorized

Kenapa Video Penting Untuk Bisnes

Perasan tak sudah mula banyak syarikat besar sudah mula menggunakan pemasaran video? Malah, statistik daripada menunjukkan 83% bisnes menggunakan video sebagai medium pemasaran. 

Gary Vaynerchuk pernah menulis “The single most important strategy in content marketing today is video.” Guess what? Gary menulisnya 3 tahun lepas. Lihat apa yang terjadi sekarang. Tambah beliau, “No matter what you’re selling, no matter what your company does, if you don’t have a video marketing strategy for the biggest video platforms, you are going to lose.”

video penting untuk bisnes gary vaynerchuck

Anda nak dikalahkan dengan pesaing anda? Sudah tentu tidak. Ini 3 sebab kenapa anda mesti menggunakan pemasaran video.

3 Sebab Kenapa Video Penting Untuk Bisnes

SEBAB 1: Manusia suka video

Survey daripada menunjukkan prospek lebih suka melihat video berbanding teks. Prospek suka video kerana terdapat pergerakan dan bunyi berbanding teks yang hanya statik. Otak pula diprogram untuk menerima maklumat lebih baik dengan visual.

SEBAB 2: Kos pemasaran video yang rendah

Kalau anda ingin buat brand awareness. Pemasaran video adalah medium penting yang anda perlu guna. Prospek lebih cenderung menekan butang share atau tag rakan mereka setelah melihat video. Viral potential akan meningkat, maka Facebook akan beri capaian organik yang lebih tinggi dengan kos lebih murah.

SEBAB 3: Video menjadikan marketing funnel lebih mudah

Dengan video, anda boleh membawa prospek dari fasa mengenal kepada fasa membeli. Anda boleh merancang video funnel dan bawa mereka ke fasa membeli tanpa mereka sedari. Sebagai contoh, buat satu video

No legitimate online clinic will send you Cialis or Viagra without a prescription. cialis tadalafil A doctor will issue you an electronic prescription depending on the information you give him.